20 mai 2009

NO SHAGGA O ÎNTOARCE ACUSTIC



NO ШAGGA
Without Shagga

21 mai ora 20:00
*VALENTINA*


Cu acest concert NO SHAGGA îşi reinventează statutul, revenind parţial la formula sonoră în care a lăsat memoriei cele mai reprezentative performanţe ale aşa-zisei formaţii de old-school rock (termenul a fost dat de către organizatorii "LIVE.NO LIES" în 2008 pentru a ilustra natura absolut neclară a soundului trupei şi este utilizat în continuare de către aceasta într-un context antropologic uşor autocritic).
Referenţial rămâne concertul din 26 septembrie 2008 de pe arena Circului din Chişinău, care a susţinut prezentarea publică finală a proiectului INTERVENŢII3 al Asociaţiei Oberliht - aia da fu o evoluţie sută la sută underground, cu ghitări avariate, mieunat alienant de strune, certuri publice între membrii trupei între piese şi negative înregistrate turnate de DJ Tokitza aduse de Terente direct în arenă, anterior absolut necunoscute ghitariştilor şi total incompatibile cu improvizaţiile năuce ale acestora...

Păi şi acu după nişte aberante bludniceli de experimentări în hardcore şi alternativ, concertul de mâine va fi no fuss no masss - pur acustic, cu minim de percuţie şi utilaje tehnice.
Spiritul contraculturii este nuanţat şi de scena performance-ului. *VALENTINA* este o bodegă pe strada Eminescu pe cale să devină un local de cult în cadrul anumitor structuri sociale alternative ale Chişinăului. Observată de timpuriu de către bredartişti şi ultra-apreciată ulterior de către diverse grupuri de prieteni, aceasta a găzduit serate animate devenite tradiţii săptămânale autosolicitate.

Muzicanţii din NO SHAGGA şi-au revizuit conceptul artistic şi vor continua să activeze reieşind din esenţa acestei identităţi regăsite, iar asta nu poate fi decât îmbucurător.
I-am şi prins la cuvânt că nu vor cânta niciodată în localuri precum "STARY TCHERDAK"...

Niciun comentariu: